sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Divanul - revenire

Da, puteti spune ca am dezvoltat o obsesie, avand in vedere ca am mai scris nu o data ci de doua ori despre divan, insa poza aceasta era mult prea frumoasa si nu puteam sa nu o postez. Asa ceva cautam inca de cand am scris primul articol.

vineri, 29 ianuarie 2010

Dormitorul copiilor

Cand am postat primele dormitoare pentru copii, gandul mi-a ramas la unele vazute pe un anumit blog, insa nu le mai puteam gasi. Cautarea a luat sfarsit :) Va las sa va bucurati de imagini si de idei. Unele, intr-adevar, pot fi puse in practica doar intr-o casa mai mare, insa, cine stie...poate reusiti sa le adaptati si atunci astept ideile voastre.











Teaser

Luni vom diseca un nou stil. Nu va spun inca despre care este vorba, dar pun o poza ca indiciu (luata de aici).



Do you know what it is?

miercuri, 27 ianuarie 2010

Camera pentru nou nascuti

Fara o introducere prea mare, va las cu pozele
















Credits: primele 3, poza 4, poza 5

Acum, in ceea ce priveste patuturile, nu mai sunt atat de permisiva :) Cel putin pentru primele luni, cand nu se misca atat de mult, patuturile urmatoare mi se par superbe. Stiu ca primul pat de acest gen l-am vazut in Doamna si Vagabondul si mi-a placut la nebunie si recent l-am revazut la Mini Blue.
Sa purcedem...







Ultimul seamana foarte bine cu cel de la Mini Blue de care spuneam. In plus, acela de la Mini avea si baldachin.

Patut 1 de aici, patut 2 si patut 3.

Dormitoare pentru copii

Mi-am dat seama ca pe copii i-am cam neglijat, motiv pentru care postarile de astazi vor fi doar pentru ei. Si m-am gandit sa incep cu cateva modele de camere. Astea sunt doar asa, prima mana. Primele doua propuneri e clar ca sunt pentru fete( a doua este preferata mea) iar urmatoarele doua, pot spune ca sunt unisex.

















Stay tooned. More will come!

marți, 26 ianuarie 2010

Teaser

luni, 25 ianuarie 2010

Decoratiuni din sarma

Va propun un nou tip de accesori pentru casa: decoratiunile din sarma.

de pus pe raft



sau pe perete


Sau in camera copiilor, folosite evident si pe post de jucarii. Le puteti lua de la British Gallery.




joi, 21 ianuarie 2010

Interior scandinav

Am fost la ceai la Carturesti acum 2 zile si am rasfoit o carte despre design-ul interior. Mi-au atras atentia 2 tipuri de design: cel scandinav si inca unul, pe care il voi dezvalui intr-un alt post.

Stilul de decorare scandinav este foarte popular in multe tari, in special in cele vestice. Stilul vechi de sute de ani a traversat globul si se regaseste acum in multe case. Decorul scandinav este o mixtiune de stil si simplitudine.

Din punct de vedere cromatic, combina culori neutre preluate din peisaje din Suedia, Norvegia si Danemarca. Nuantele deschise de albastru si bej, albul si lemnul natural sunt culorile tipice stilului scandinav. Poti opta fie pentru o singura
culoare, solida, fie poti combina doua nuante ale aceleiasi culori. In afara culorilor neutre poti folosi, ca pata de culoare, rosul intens. Astfel de combinatii merg foarte bine in sufragerii, pentru un decor mai special. Pentru a crea un decor armonios pentru intreaga casa trebuie folosita o paleta de culori uniforma.

poza gasita aici

In ceea ce priveste materialele folosite pentru interior, ele trebuie sa fie usoare, fluide, aerisite. Tesaturile naturale, precum bumbacul si panza, sunt cele mai bune pentru o camera de tip scandinav. Modelele alese pentru materiale trebuie sa fie simple. Liniile sau patratelele sunt modelele cle mai intalnite. Modelele florale vor adauga stil perdelelor, pernelor decorative si paturilor de pe pat.


Mobilierul cel mai potrivit pentru interioarele scandinave este o combinatie intre linii drepte si curbe. Picioarele canapelelor rebuie sa fie subtiri, in timp ce sezutul scaunelor trebuie sa aibe neaparat perne. Ca lemn, pinul alb este una dintre cele mai populare optiuni. Daca nu vreti sa schimbati mobilierul pe care il aveti, dar vreti totusi sa obtineti acest aer scandinav, il puteti picta in alb sau intr-un galben pal.

Tavanele trebuie sa fie inalte, pentru a obtine camere aerisite si podelele sa fie din lemn natural. Pe jos se pot pune covoare iar corpurile de iluminat trebuie sa fie din fier.


miercuri, 20 ianuarie 2010

Diva pe divan 2


Si pentru ca inca nu imi pot lua gandul de la el, in caz ca mai sunt altii ca mine si se minuneaza de ce vad prin straini dar nu gasesc la noi, le voi da o mana de ajutor.


Faceti abstractie de asternutul acela albastru de pe divanul de la IKEA, luati in considerare doar salteluta si perna pusa langa.


Diva pe divan

In momentul in care am fost nevoiti sa schimbam canapeaua din sufragerie, am zis ca asta este sansa mea sa imi iau mult doritul, ravnitul si visatul divan. De cand eram mica si vedeam in filme cu stau copiii si se uita pe geam, cum adolescentele, ranite din dragoste, zac pe divan cu o tigara in gura, stiam ca va trebui sa am si eu asa ceva. Cand stateam la ai mei am imprivizat ceva de genul pe balcon, dintr-o canapea, dar nu era destul de inalta, insa pentru mine, atunci era de ajuns.
Evident ca nu am inlocuit canapeaua cu un divan, insa inca sper. Priviti minunatiile si spuneti daca nu am dreptate...


marți, 19 ianuarie 2010

Autentic, antic si practic

Dragilor, inainte sa aruncati tot ce mai gasiti prin pod pe la bunica, fiti foarte atenti. Nu trebuie sa va amintesc eu ca moda revine, asta am invatat-o toti. In afara de acest lucru, puteti gasi pe acolo comori a caror frumusete, in timp, nu se atenueaza ci se inteteste.

Sigur puteti gasi o modalitate sa imbinati piese antice, minunate, cu noi corpuri de mobilier pentru a va amenaja astfel de colturi.







Dulapul acesta de sus imi aduce aminte de dulapurile din cabinetele medicale, in care isi pastrau asistentele fisele fiecarui pacient in parte.

Desigur, nu este nevoie sa le pastrati exact cum erau. Puteti folosi doar anumite parti si puteti crea ceva nou.

Eu deja mi-am amintit de cateva obiecte carora as vrea sa le fac loc in casa.
Spor la cautari!

luni, 18 ianuarie 2010

Masa in familie

Pentru ca am petrecut o duminica foarte placuta impreuna cu toata familia, m-am gandit ca cel mai potrivit post pentru inceputul de saptamana, care sa ma faca sa imi amintesc de acele momente ar fi unul despre "dining room" sau salonul de luat masa.
Am gasit si cadre mai formale, mai reci pentru gustul meu, dar si spatii in care stiu sigur ca m-as simti foarte bine.
Poze: aici si aici

Ce trebuie sa stim atunci cand decoram o sala de masa?

1. Cele mai bune culori pentru o astfel de camera sunt bej, crem, si culori pastelate, piersica, lavanda, caisa. Puteti adauga fie accente de rosu cald sau pete de culori intense, precum galben sau portocaliu.
2. Masa trebuie pozitionata in mijlocul camerei pentru ca toata lumea sa se poata misca in voie. Aveti grija la scaune. Ele trebuie sa fie confortabile, pentru ca toata lumea sa stea relaxata: spatare inalte si drepte si perne pe fundul scaunului.

Sa vedem ce posibilitati ne ofera si Ikea.


Masa plianta( pentru ca nu toti dispunem de foarte mult spatiu) 152x80cm alb- 750 ron

Scaun- 215 ron

Perna scaun- 30 ron

Carafa 1,3 l sticla transparenta- 25 ron

Pahar vin rosu 60 cl sticla transparenta- 5.9 ron

Pahar 15 cl sticla transparenta 6buc.- 9.9 ron


Suport prajituri cu baza 29cm sticla transparenta- 39.9 ron


Set farfurii, 18 buc- 69.9 ron

Tacamuri - 69.9 ron

Platou- 35 ron

vineri, 15 ianuarie 2010

Jaluze

Plimbandu-ma prin cartier admiram unele balcoane iar la altele imi imaginam cum le-as fi aranjat eu. Pentru ca desi eu sunt genul care ador sa ma uit pe geam in casele oamenilor, sa vad cum au aranjat si sa imi imaginez ce viata duc( mostenita de la mama) nu ma simt prea confortabil sa stiu ca altii s-ar uita la mine pe geam-asta pentru ca acum, stand la demisol, vederea nu este obturata decat de perdelele mele din casa si ca nu de putine ori m-am trezit cu vecini care se mai uitau ce gatesc sau la ce film ne uitam-. Trebuie sa precizec ca eu nu sunt atat de insistenta, arunc doar cateva priviri timide, focalizez un colt si apoi dau drumul la imaginatie :)
Tot timpul mi-am dorit sa am balconul aranjat ca o mica terasa, cu masuta si scaune, unde sa pot sta sa beau sambata dimineata sucul si avand in vedere ce am precizat mai sus, piesa de rezistanta pentru balconul meu mi se pare ca ar fi setul de jaluzele folosit.

Pe locul 1 in top se situeaza jaluzelele de bambus



Apoi avem jaluzelele tip rulou-care pot spune ca sunt foarte practice si dau foarte bine chiar in toata casa-. Sunt facute din texturi dense, devenind astfel opace, dar gasiti si unele din material mai subtire.


Jaluzele romane. Textura lor este subtire, pentru a se putea plia cu usurinta.


Si last but not leas, jaluzelele exterioare, din lemn.






Related Posts with Thumbnails