marți, 24 noiembrie 2009

Camara

Este sezonul muraturilor, al dulceturilor, al aprovizionarii etc. - asta pentru cei care au unde sa depoziteze totul. Cum eu nu am o camara, nu fac nimic din toate astea, desi mi-ar face placere.Si daca tot am vorbit de aceste lucruri, iata
cateva idei de organizare pentru o camara- sa fie si eficient impartita si atragatoare.


Acest design este pentru cei care vor sa pastreze o linie simpla.




Aici avem doua design-uri cu mai multa personalitate.

Insa pentru mine aceasta ar fi camara perfecta. Aici puteti vedea si detalii ale corpurilor de mobilier

luni, 23 noiembrie 2009

Masina de spalat

Nu, nu o sa va recomand un anumit tip sau o anumita marca de masina de spalat ci am sa fac o lista a locurilor unde se pot pune ele in casa. Cel mai frecvent, evident, in baie. Cei carora spatiul nu le permite, o pun in bucatarie. Exista unii care nu au destul loc nici pe acolo si o pun pe hol.
Si acum sa trecem la cei care sunt mai avantajati si anume cei care au niste balcoane generoase, care pe langa spatiul frumos aranjat, cu masa, scaune etc., mai au si o camaruta, speciala, cu o chiuveta mica, unde isi pot pune masina de spalat si unde isi pot depozita cele de trebuinta.
Insa, dupa parerea mea, cei mai fericiti sunt cei care dispun de o camera intreaga. Americanii o numesc "Laundry room" si deserveste in totalitate spalatului rufelor, depozitatul rufelor murdare si al celor curate/uscate pana sa apuci sa le calci.
Iata cum arata o astfel de camera:





Da...si eu vreau una :)

joi, 19 noiembrie 2009

Smells like....


Motivul pentru care de multe ori sunt nerabdatoare sa ajung acasa este mirosul pe care il simt inca de cand deschid usa. Nu imi plac spray-urile de camera (imi place insa Glade Inlove, are un miros foarte placut si daca tin aparatul in priza 10 minute, se simte mireasma toata ziua) de aceea am foarte multe lumanari parfumate, pe care nu trebuie neaparat sa le aprind ca sa isi faca simtita prezenta.
Astfel, in baia mea se simte miros de caramel si sufragerie, depinde in ce colt esti, iti poate face pofta de budinca, fructe, cafea sau ceai, daca te afli in coltul impanzit de cutii de ceai de diverse arome :)


Acestea sunt din Ikea 19.9 ron/setul

Alte lumanari care au un miros extraordinar sunt cele de la Yankee Candle. Au toate aromele pe care ti le poti imagina si au scos si unele speciale pentru sarbatori: lichior de oua, brad, prajituri de Craciun. Arata asa:


La noi le puteti gasi la Carturesti, Mobexpert sau Diverta(din ce stiu eu...sunt sigura ca mai sunt si in alte locuri)

marți, 17 noiembrie 2009

In avans

Stiu ca mai este pana la Craciun destul, insa am dat peste acest set si nu m-am putut abtine.



La noi inca nu a aparut nimic, dar o sa fiu cu ochii in 4.

vineri, 13 noiembrie 2009

Wall Decor

Pentru ca nu am avut timp nici sa respir saptamana aceasta, nu am apucat nici macar sa deschid o pagina de internet in scop personal.
Nici astazi nu dispun de prea multe minute, insa am apucat sa vad acesti pereti.

click pe poza si o sa se vada mai bine

Trebuie sa recunoasc ca am avut intotdeauna o problema cu florile, in sensul ca nu imi placea sa stau sa le ud, motiv pentru care am decretat ca eu in casa nu voi avea flori. Evident, mi se parea pustie casa fara macar o floricica, asa ca, pentru ca tot nu excelez la capitolul ingrijitul florilor, mi-am umplut sufrageria de bambusi si recent am primit o orhidee(despre care trebuie sa citesc sa vad cum trebuie sa am grija de ea pentru ca este superba).

vineri, 6 noiembrie 2009

Noul model de casa

Vineri toata ziua nu am avut timp sa ma dau pe net, insa seara, cu o cana de ceai in fata, nu mi-am refuzat aceasta placere. Si cand am deschis una dintre paginile pe care le citesc zilnic, am vazut aceaste minunatii:






Sa va spun despre ce este vorba. ROALD GUNDERSEN este arhitectul care se pare ca va revolutio constructia caselor. El foloseste ca materie prima copaci. Si-a construit casa pe un camp din Mississippi folosind copacii care cresteau acolo ca structura de baza. A descoperit ca urcandu-se pe un copac, si lasandu-se cu toata greutatea pe varf/crengi, acesta se indoaie, dar nu se rupe si in timp isi si pastreaza forma. Si asa s-a nascut ideea arhitecturii copacilor intregi. Puteti citi mai multe in articolul din NY Times si pe site-ul arhitectului.

Arata senzational. As vrea sa se poata face si la noi asa ceva.

joi, 5 noiembrie 2009

De sezon

Daca vara imi place sa am in casa buchete imense de flori de camp sau de floarea soarelui, toamna este ceva mai dificil pentru ca nu pot spune ca sunt incantata de florile din acest sezon. Dar pentru ca aranjamentele pe care le am acum prin casa, cu scoici si stelute de mare nu prea se mai preteaza, m-am apucat sa caut niste idei pentru aranjamentele de toamna.
Culorile specifie sunt destul de clare: maron, p
amantiu, galben (una dintre culorile mele preferate).
Intr-o vaza mare, speciala pentru podea, putem pun
e un manunchi de paie uscate iar pe masaputem arnja un cosulet frumos: conuri de brad, frunze uscate in diverse culori, crengute uscate si macese. Sa nu uitam de lumanarile parfumate. Imi plac cele cu miros de prajituri,
ciocolata si mai nou, scortisoara.
Sa vedem si cum ar arata:



Se pot comanda de aici sau, daca aveti timp, puteti face singuri un aranjament de acest fel. Aveti nevoie de putina indemanare si de urmatoarele materiale:
- lipici
- un manunchi mare de grau uscat; ideal este sa fie de culori diferite. - frunze uscate de stejar - 6-7 flori uscate - elastic cauciucat - sfoara de rafie - foarfeca
Aici gasiti toti pasii care trebuie parcusi pentru a face acest aranjament:

Am gasit si un aranjament pentru masa, ei l-au facut pentru nunti, dar merge si pentru masa mea din sufragerie :)


O sa imi exersez dibacia in weekend si o sa va arat ce a iesit. Intre timp poate imi trimiteti si voi sugestii si poze cu aranjamentele pe care le-ati facut voi.

Alternative

Multi parinti ajung la un punct in care incep sa se planga de copilul lor mult prea creativ, care sta si deseneaza peretii din camere toata ziua. Am descoperit aici alternativa perfecta!


Ei se distreaza si voi nu trebuie sa zugraviti lunar. Este si la noi un producator de astfel de tablite magice, care pot fi aplicate pe pereti.

miercuri, 4 noiembrie 2009

Thinking of summer

Da, evident, pe frigul acesta imi amintesc ce bine era vara, la terase sau la piscina. Ia priviti si spuneti daca nu e un loc foarte frumos de relaxare?








marți, 3 noiembrie 2009

Same for less

Astazi voi introduce o noua rubrica: same for less. Va voi spune unde puteti gasi la noi aceleasi ( sau relativ aceleasi) accesorii pe care le-am ales de pe diverse site-uri din afara si la preturi potrivite pentru Romania.
Pentru ca de multa vreme eu imi caut asa ceva pentru dormitorul personal, m-am gandit ca ar fi potrivit sa fie primul produs din aceasta categorie. Prin urmare, va prezint dulapiorul din lemn si ratan:


Aceste doua modele sunt de la ei si preturile sunt 319$ respectiv 239$.
Acum vine partea frumoasa. Iata-le pe cele de la noi:

Preturile le vedeti mai sus. So here you go people: Same for less. Enjoy!

luni, 2 noiembrie 2009

Miraj


Oglinda poate fi cea mai buna prietena a unei femei sau cel mai mare dusman al ei, depinde de situatie:) Insa, pentru casa, daca este folosita la potential maxim, devine cu siguranta un aliat de nadejde.
Oglinzile sunt foarte folositoare in spatiile mici unde se pare ca dubleaza dimensiunea camerei. Foarte important este sa le pozitionam in asa fel incat sa reflecte obiecte atractive ochiului sau chiar peisaje frumoase, ca de exemplu gradina proaspat amenajata. De asemenea, pozitionate corect, pot da o luminozitate mai mare camerei, reflectand lumina naturala. Sa vedem ce modele gasim:
aici sunt niste modele potrivite pentru case cu aer romantic





Si acestea pentru printesele din noi :)


Related Posts with Thumbnails